Lexikon

1 - 1 / 1 megjelenítése
1 | 2 | 6 | 9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Z
Egészség- és Fogyasztóvédelmi Intézet (IHCP)

rövidítése: IHCP az angol Institute for Health and Consumer Protection névből. Szervezetileg az Európai Bizottság egyik tudományos intézete, amit a JRC (Joint Reserach Centre) fog össze. Küldetése hogy az egészségvédelmi és fogyasztóvédelmi szempontokat képviselje a vegyi anyagokkal, élelmiszerekkel és minden fogyasztói termékkel kapcsolatban az európai jogi szabályozásban. A legfontosabb területek, ahol közreműködik:

  • Alternatív módszerek és validálásuk (ECVAM: European Centre for the Validation of Alternative Methods)
  • GMOs (Genetikailag Módosított Organizmusok, vagyis élőlények)
  • Nanotechnológiák
  • Fogyasztói termékek és élelmezés
  • Egészség és Környezet

Az IHCP referencia-laboratóriumokat is működtet, ilyenek

  • Közösségi Referencia Laboratórium élelemiszerrel érintkező anyagokra (CRL-FCM) és
  • Közösségi Referencia Laboratórium genetikailag manipulált élelmiszerekre és takarmányokra ((CRL-GMFF)

Központok és irodák:

  • Európai Központ: Alternatív Módszerek Validálása (ECVAM)
  • Európai Központ: Bor, Alkoholos italok és Égetett Szeszes Italok (BEVABS)

Forrás: http://ihcp.jrc.ec.europa.eu/